L'Arxiu es suma a la celebració del dia dels arxius

Contingut relacionat

El Hombre Muralla deteniendo una bola de cañón. ES.462508.ADPV/Carteles de circo/ IX.1, caja 30, legajo 88.01
1822 - 1906

Galeria

Enllaços

Dia Internacional dels Arxius 2015
Programa III Jornada arxius segle XXI
Dia Internacional dels arxius
L'Arxiu es suma a la celebració del dia dels arxius
9 de juny de 2015

Arxius de tot el món s'uniran el pròxim 9 de juny per a commemorar el Dia Internacional dels Arxius, celebrant la importància i els èxits de la nostra professió. L'Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació de València participarà en:

Iniciativa del Consell Internacional de Arxius (ICA)

L'Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació de València participa en la iniciativa de la ICA (Consell Internacional de Arxius) amb un cartell de circ, titulat "Ascensió del aeronauta Mr. Grellon” de l'any 1850. 

“Ascensió del aeronauta Mr. Grellon”, 1850; 63 x 45 cm.
ADPV. Fons Hospital General. Col·lecció Cartells de Circ.
Sig. IX.1 caixa 13,  lligall 60.01

El rei Felipe II va concedir el 15 de setembre de 1582 a l'Hospital General el privilegi del monopoli de les representacions escèniques de tot tipus en la ciutat de València. Quan per les lleis de Beneficència del segle XIX, l'Hospital General va passar a ser administrat per la Diputació de València, va ser aquesta qui va gestionar els seus béns, i per tant, la plaça de bous. 

L'Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació de València conserva una col·lecció de quasi 400 cartells sobre la temàtica del circ, producte de l'activitat de la plaça de bous de València, cobreixen un espai cronològic que va des de 1822 fins a 1906. 

Taula redona organitzada per la Conselleria de Cultura

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, a través de la Direció General de Cultura convoca la III Jornada d'Arxius del segle XXI, amb el títol de "Obrint portes, la difusió dels arxius" com a fòrum de reflexió i debat dels arxivers valencians. La jornada tindrà lloc el dia 5 de juny de 2015 en el Saló d'Actes del Monestir de San Miguel dels Reis, seu de la Biblioteca Valenciana.

L'Arxiu participarà, al costat dels altres arxius provincials de les diputacions de la Comunitat Valenciana, en la taula redona "difusió, un repte per als arxius del segle XXI". Coordinarà la taula, la cap de Servei d'Arxius de la Direcció general de Cultura.

La directora de l'Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació de València presentarà el nou portal web de l'Arxiu, un projecte que va a donar visibilitat i va a afavorir la conscienciació social del valor del patrimoni documental que custodia com a memòria col·lectiva i com a font d'irradiació de la cultura.