100 anys del Teatre Olympia

Contingut relacionat

Fullet de mà de la inauguraciò

Galeria

Centenari
100 anys del Teatre Olympia
10 de novembre de 2015

Sota la direcció de l'arquitecte Vicente Rodríguez Martín, el Teatre Olympia es va construir sobre el solar de l'antic Convent de Sant Gregori, situat en el carrer Sant Vicent de València.

El 10 de novembre de 1915 es va pujar per primera vegada el teló del teatre, l'Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació de València conserva als seus fons un fullet de mà de la inauguració del teatre amb una gran “Tournée” del baríton Ricardo Stracciari. (VIII-3/ caixa 7 lligall 110).

En el fullet, il·lustrat amb fotogravats de Barberá Masip, es pot llegir una salutació al públic valencià, a les empreses teatrals de la ciutat i a la premsa. El teatre es presenta a la societat valenciana com un teatre que “puga oferir a l'espectador el confort dels teatres moderns d'altres països, i on tot espectacle tinga lloc, des de les projeccions cinematogràfiques fins a les representacions d'òpera”.

També s'esmenta en el fullet a l'arquitecte de l'obra del teatre i a les diferents empreses que van executar la pintura, la talla, el mobiliari o la cristalleria del mateix.

La gran majoria de les pàgines d'aquest fullet es dediquen a l'obra representada. La Gran “Tournée” estava composta per quatre representacions: “Il Barbiere di Siviglia”, “Rigoletto”, “Tosca” i “Manón” de Massenet. Cadascun dels intèrprets més destacats com són Ricardo Stracciari (baríton), Graziella Pareto i María Llácer (sopranos), Manfredi Polverosi (tenor) Torres de Luna (baix) i el director de l'orquestra Ettore Panizza tenen una pàgina dedicada amb una descripció i una fotografia.

L'última pàgina del fullet està dedicada a altres detalls de la representació com el repartiment, dades tècniques de l'obra, el repertori o el preu dels abonaments a la funció i les seues condicions.

Ací es pot visualitzar les 16 pàgines del fullet.