Grace i Rainiero, prínceps de Mònaco a València

Els prínceps de Mònaco en la seua visita a València en 1956

Galeria

Signatura dels prínceps de Mònaco en el llibre d'honor de la Diputació de València. Dibuix de Segrelles.
Els Prínceps de Mònaco a València
Els Prínceps de Mònaco a València
Els Prínceps de Mònaco a València
Històries de la Diputació
Grace i Rainiero, prínceps de Mònaco a València
L'Arxiu conserva fotografies de la visita de 1958

El 14 de setembre es compleixen 33 anys de la tràgica defunció de l'actriu i princesa Grace Kelly.

Els prínceps de Mònaco (Rainiero III i la seua esposa Grace Kelly) van visitar València durant la lluna de mel de les anomenades, en aquell moment, «noces del segle». Curiosament va ser durant aquesta estada, entre el 9 i l'11 de maig de 1956, quan l'actriu Grace Kelly va ser visitada per un metge valencià per a certificar el seu embaràs. Van arribar a València en el seu iot Deo Juvante II i, després de les visites a la Fira Mostrari, la Catedral, l’Ajuntament, el Museu de Ceràmica..., acompanyats per les autoritats, van sentir missa en la capella del Palau de la Generalitat, antiga seu de la Diputació de València, la qual cosa va ser aprofitada per a la seua signatura en el llibre d'honor de la Diputació.

L'Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació de València conserva les imatges de la visita com també el llibre d'honor on van signar tots dos i es va il·lustrar amb un dibuix de Segrelles.

La creació d'un llibre d'or o d'honor on s'arreplegara la signatura dels personatges destacats que visitaven la seua seu o fins i tot d'alguns dels integrants de les mateixes Diputacions, com és el cas dels diputats de la primera corporació escollida democràticament, es va fer sota el mandat de Rafael Cort Álvarez. La majoria de les seues pàgines han sigut decorades per il·lustres artistes com Josep Segrelles, Ernesto Furió, l'Equip Crònica, Andreu Alfaro, Álex Alemany, Rafael Armengol, etc. Aquesta decoració d'insignes artistes valencians i la notorietat de molts dels seus signants, com Francisco Franco, els reis d'Espanya, l'emperador de Etiòpia, ministres, arquebisbes, ambaixadors, J.K. Galbraith, Dámaso Alonso, converteix aquest llibre en una autèntica peça històrica, la vigència de la qual cobreix el període entre 1942 i 1986.
  • ADPV. Diputació. A.0.1.2.1, fotografies