La duquessa d'Alba va ser padrina del VII centenari de la Sèquia Real del Xúquer

La Duquessa d'Alba signant en el llibre d'honor de la Diputació de València davant la mirada d'Antonio Rueda Sánchez-Dolent (Governador Civil de València), Elisa Bau (dona del President de la Diputació) i el Capità General

Galeria

Signatura de la duquessa d'Alba en el Llibre d'Honor de la Diputació de València
Mostra el llibre d'honor de la Diputació de València a la Duquessa d'Alba, al President de la Diputació de València Bernardo de Lassala González, a Antonio Rueda Sánchez-Dolent (Governador Civil) i al Ministre d'Agricultura Cirilo Cánovas García.
La Duquessa d'Alba juntament amb el President de la Diputació de València Bernardo de Lassala González
Posen de dreta a esquerra, la Sra. de Rueda i Sánchez-Dolent, la Duquessa d'Alba, el Governador Civil, la Sra. Elisa Bau (dona del president de la Diputació Bernardo de Lassala ), Salvador Aznar Calabuig i la Sra. De Elío.
Històries de la Diputació
La duquessa d'Alba va ser padrina del VII centenari de la Sèquia Real del Xúquer
L'arxiu rescata imatges de la recepció en la Diputació
A la duquessa d'Alba se li va nomenar padrina d'un dels actes públics més destacats en la ciutat de València en 1964: el VII centenari de la creació de la Sèquia Real del Xúquer. Aquest nomenament va ser a causa que ostentava el càrrec de duquessa d'Híjar. El seu ascendent, el duc d'Híjar, va tindre una gran importància en el segle XVIII en la prolongació de la Sèquia Real, estenent els regadius del Xúquer a bona part de la Ribera Baixa, fins a quasi les portes de València.
 
Els actes de celebració van tindre lloc del 22 al 30 de maig a València, sent el dissabte 23 el dia central de celebracions. El matí va començar amb la benedicció de la Senyera de la Comunitat, on la duquessa d'Alba i el Ministre d'Obres Públiques Jorge Vigón Suero-Díaz van actuar de padrins. Es va continuar amb una processó cívica i amb la inauguració de l'exposició del Centenari. Després de l'esmorzar oficial, es va celebrar un acte literari. 
 
El dia va finalitzar amb el sopar de gala en honor a la duquessa d'Alba (que va acudir al sopar amb un vestit llarg de gala) i als Ministres d'Obres Públiques Jorge Vigón Suero-Díaz, d'Agricultura Cirilo Cánovas García i el Secretari General del Moviment don José Solís Ruíz. 
 
El sopar va ser oferit en el Saló de Reis del Palau de la Generalitat, seu de la Diputació de València i van acudir, al costat dels homenatjats, personalitats com el President de la Diputació de València Bernardo de Lassala González, l'Alcalde de València, el Conseller del Regne don Pedro Lamata o el Director General d'Obres Hidràuliques don Rafael Couchoud Sebastián juntament amb altres autoritats.
 
El menú del sopar va ser un consomé, un salmó fresc a la graella amb salsa holandesa i uns pits de pollastre de pollastre renaixement. Unes maduixes “ginette” van ser les postres.
 
Després del sopar, la duquessa d'Alba va signar en el Llibre d'Honor de la Diputació de València. D'aquest moment i de molts altres esdevinguts durant el sopar hi ha fotografies que es poden veure en l'àlbum que l'Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació de València conserva. A més, es pot consultar l'expedient de protocol de l'organització d'activitats del VII Centenari de la Sèquia Real del Xúquer. 
 
Fonts: 
  • Memòria de la gestió realitzada per l'Excma. Diputació Provincial de València durant l'any 1964 formulada pel Secretari General d'aquesta corporació. València: Impremta Provincial, 1966. Pàg. 50
  • VII Centenari de la Sèquia Real del Xúquer. ADPV. Diputació. A.0.1.2.1. caixa 40, exp. 196