L'Arxiu participa en las "I Jornadas sobre investigación en Historia de la Fotografía"

Galeria

Vella olivera anomenada de la Juana, situat en el terme de Casinos.- ca. 1917.
Pollancre situat en l'ermita de la Verge del Remei, de Xelva.- ca. 1917.
Vell om situat en la plaça Major d'Ares d'Alpont.- ca. 1917.
"Algunos arboles y arbustos viejos"
Jornades Historia de la Fotografia
L'Arxiu participa en las "I Jornadas sobre investigación en Historia de la Fotografía"

Va presentar el treball " La fotografía de naturaleza: los retratos de árboles viejos” de Rafael Janini i Saturnino Muñoz de 1914".

L'Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació de València ha estat present al “Encuentro Internacional sobre Investigación en Historia de la Fotografía” celebrat entre el 28 i el 30 d'octubre de 2015 a Saragossa, organitzat per la Institució Fernando el Catòlic d'aquesta ciutat.

María José Gil, directora de l'Arxiu, els membres del departament d'Arbres Monumentals d'Imelsa, Bernabé Moyá i José Moya, i el doctor en Eines de Control de Patrimoni Fotogràfic Miguel García, van ser els encarregats de presentar el treball “La fotografía de naturaleza: los retratos de árboles viejos de Rafael Janini y Saturnino Muñoz de 1914”.

El tema de la fotografia d'arbres té al nostre país el seu punt d'inflexió amb la publicació de l'obra “Algunos árboles y arbustos viejos de la provincia de Valencia” en 1914 per Rafael Janini Janini, que inclou fotografies del seu ajudant de laboratori i perit químic Saturnino Muñoz Latorre. És el primer llibre de fotografies d'arbres monumentals publicat a Espanya, i un dels primers del món, que recull de forma sistemàtica tan singulars documents gràfics i sobre un àmbit geogràfic concret.

L'any 2013 van ser localitzades, pel departament d'Arbres Monumentals, amb l'assessorament tècnic de l'Arxiu General i Fotogràfic de la Diputació de València, 23 de les plaques fotogràfiques sobre vidre que van servir per il·lustrar l'esmentada publicació. Nexe que va permetre dur a terme un projecte d'investigació, recuperació i posada en valor de tan singular col·lecció fotogràfica i del seu autor.