Título

Francisco Sanchis Muñoz
Col·lecció Sanchis

Poc després de la creació de l'Inventari Iconogràfic de Monuments del Regne de València, la Diputació va voler incrementar els fons del mateix i va encarregar a Sanchis la realització de fotografies del seu propi patrimoni (obres de pensionats de la Diputació).

FRANCISCO SANCHIS MUÑOZ. Pintura sobre taula de la Vinguda de l'Esperit Sant, per Pablo de San Leocadio, en la catedral de València. 1951. ES.462508. ADPV/Col·lecció Sanchis, imatge nº 01409
1945 - 1970
466 fotografies
ES.462508.ADPV / Col·lecció Sanchis
La col·lecció de Francisco Sanchis es va incorporar a l'Arxiu en els anys 50 del segle XX, poc després que la Corporació provincial es proposara la creació de l'Inventari Iconogràfic de Monuments del Regne de València.
 
Les imatges incorporades al corpus documental inclouen un gran reportatge del Palau del Marqués de Scala (que posteriorment es convertiria en seu de la mateixa Diputació). Abunden especialment les reproduccions de patrimoni artístic de la regió, amb especial atenció a materials que són propietat de la institució provincial, com les obres d'alguns dels seus pensionats.
 
En total, es tracta d'un conjunt de 466 negatius de vidre i cel·luloide, majoritàriament en format 13 x18 cm, datats entre els anys 45 i 70 del segle XX.
 
Francisco Sanchis, nascut en 1890, va fer l'aprenentatge típic de la seua època, treballant com a aprenent i independitzant-se amb posterioritat per a obrir un estudi que encara hui roman obert i al capdavant del qual es troba el seu nét.
 
A més de dedicar-se al retrat, Sanchis va treballar de forma assídua la fotografia del patrimoni artístic per a distintes institucions, incloent-hi la Reial Acadèmia de Sant Carles que, a partir dels seus negatius, va portar avant una important campanya divulgativa dels seus fons editant vora un centenar de targetes postals.